Zomerse mais salade met tomaten, feta en munt

by Jan Scherders
Zomerse mais salade met tomaten, feta en munt

Zomerse mais salade met tomaten, feta en munt. Bij voorkeur maak je deze salade met mais van rauwe maiskolven.

Salade van maiskolven

Nederlandse suikermais is volop verkrijgbaar in de maanden augustus en september. Ook in de supermarkt. Ik bedoel dan die kolven waarbij het groen er nog omheen zit. Als je dan deze supersimpele salade daarmee maakt ga je onvoorstelbaar genieten 🙂 Je zou deze salade natuurlijk ook met zoete mais uit blik kunnen maken maar met rauwe mais is ie superlekker.

Ik  vond deze salade in de kookrubriek van de New York Times en ook de lezers van de New York Times zijn razend enthousiast over deze salade van Mark Bittman.

Recept voor deze zomerse mais salade

In het oorspronkelijke recept van Mark Bittman stond 4-6 maiskolven voor vier personen (die nog helemaal in de bladeren zitten), ik denk eerlijk gezegd één maiskolf per persoon. Dan neem je een koksmes en schraapt de maiskorrels eraf. Je snijd een paar tomaten in stukjes, hakt wat munt en doet dat in een kom. Dan verkruimel je wat feta kaas en die meng je er doorheen. Wat olijfolie erbij en op smaak brengen met peper en zout. De salade is zó simpel, dat ik nu al uitverteld ben 🙂

Wat mij betreft is de formule een maiskolf, een tomaat, een paar eetlepels munt en 30 gram feta kaas per persoon. Dan wat olijfolie en wat peper en zout. Deze salade is net zo simpel (en lekker) als mijn verfrissende maissalade. En minstens net zo lekker 😉 Buiten de zomerse maanden maak je deze salade met wat blikjes zoete mais.

Volgens mij kun je met deze salade alle kanten op. Als een lunch, als een lichte avond maaltijd (eventueel aangevuld met wat bonen of gegrild vlees), of als een bijgerecht. Zo gauw het warm is en er zijn verse maiskolven van het land dan is dit recept een aanrader.

Zomerse mais salade met tomaten, feta en munt

Zomerse mais salade met tomaten, feta en munt is een super salade voor echt zomers weer. Bij voorkeur maak je deze salade met rauwe maiskorrels.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 maiskolven
  • 2 flinke trostomaten in kleine blokjes
  • ½ blok fetakaas (ruim 100 gram)
  • een handje gehakte muntblaadjes
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Doe alles in een kom en sprenkel er de olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper

Notities

Wat mij betreft is de formule een maiskolf, een tomaat, een paar eetlepels gehakte munt en 30 gram feta kaas per persoon. Dan wat olijfolie en wat peper en zout. Dus op deze manier kun je makkelijk opschalen.
Buiten de zomerse maanden maak je deze salade met wat blikjes zoete mais. 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment