Zomerse kip met knoflook en citroen

by Jan Scherders

Zomerse kip met knoflook en citroen is een makkelijk recept van Nigella Lawson om een hele kip te braden. Erg mals en een hele mooie smaak!!

Zomerse kip, lekker makkelijk

Dit recept komt uit het boek Nigella Summer met als ondertitel Easy Cooking, Easy Eating 🙂 Uiteraard door Nigella Lawson geschreven.

In het oorspronkelijke recept stond een kip van 2 – 2,5 kilo. Nou zul je denk ik niet makkelijk een kip van 2 1/4 kilo vinden. Daarom heb ik nu toch maar het recept aangepast, want dit recept laat zich makkelijk halveren. Dus gewoon een normale kip van ruim een kilo. Dan heb je voor 2-3 personen lekkere kip. Ik maak zoiets als het echt warm is, en dan gewoon frieten met appelmoes erbij. Smullen!!

De bereiding stelt niet veel voor. Kip in stukken, dan met de citroen en knoflook in de braadslede en dan enkele uren in de oven. Let daar wel op!! De oventijd is circa drie uur, dus echt een weekend gerecht.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Zomerse kip met knoflook en citroen

Zomerse kip met knoflook en citroen is een makkelijk recept van Nigella Lawson om een hele kip te braden. Erg mals en een hele mooie smaak!! Beetje afhankelijk van wat je allemaal nog meer eet is dit voor 2-4 personen.
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 - 1,5 kilo, in 8 stukken verdeeld)
  • 1/2 bol knoflook in ongepelde partjes verdeeld
  • 1 citroen zonder waslaagje elk in 8 partjes
  • wat takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 ml witte wijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Leg de stukken kip in een braadslede en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel in de braadslede. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen
  • Sprenkel er wat witte wijn overheen, strooi het zout erover en maal wat verse peper erover, Dek dan de braadslede met aluminiumfolie af en zet deze twee uur in de oven
  • Haal dan het folie weg eb verhoog de temperatuur tot 200 graden en bak de kip nog eens 30-45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren
  • Strooi er nog wat tijm over en schep de borden vol. Je kunt de citroenen ook eten, lekker !!

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept