Zomerse groentesoep uit het Honig soepboekje

by Jan Scherders
Zomerse groentesoep

Verse groenten, krielaardappeltjes, en een blokje komijnekaas maken deze zomerse groentesoep tot een heerlijke maaltijdsoep.

Oud recept voor deze zomerse groentesoep

Sommige recepten blijven heel lang overeind. Zo ook dit soep recept dat ik uit een boekje over Zelf Soep Maken van Honig heb. Dat boekje heb ik al minstens 30 jaar denk ik. Uiteraard wordt in dat recept gebruik gemaakt van de producten van Honig. Zoals de groentebouillon blokjes en het kruidenbuiltje.

Je doet gewoon een boel zomerse groenten met water in de pan, bouillon blokjes en kruidenbuiltje erbij en een half uur later heb je een heerlijk bord soep. Wat de soep extra lekker maakt is als je doet wat Honig destijds bedacht heeft en dat is in ieder bord wat blokjes komijnekaas doen en dan de soep erop scheppen. Stuk stokbrood erbij en je hebt een prima maaltijd.

Uiteraard kun je andere groenten toevoegen, een handvol sperzieboontjes zal ook best smaken denk ik. Ik heb het recept van Honig een klein beetje aangepast en hier is mijn recept.

Zomerse tomaten groentesoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse groentesoep met komijnekaas

Deze zomerse groentesoep (maaltijdsoep) heeft alleen verse groenten en krielaardappeltjes nodig. Een blokje komijnekaas geeft extra smaak aan de soep.

Ingrediënten

  • 150 gram wortelen, geschrapt en in stukjes
  • 2-3 paprika's met verschillende kleuren, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 4 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes of een blik gepelde tomaten (in stukjes)
  • 1,5 liter water met drie groentebouillon blokjes of: 1,5 liter groentebouillon
  • 1/2 kleine bloemkool, in roosjes
  • 200 gram krielaardappelen al dan niet geschrapt (eventueel gehalveerd)
  • 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep of bouquet garni met verse tijm, peterselie, selderie en een laurierblad
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • zout en peper

Serveren

  • 200 gram komijnekaas, in blokjes
  • bruin stokbrood

Instructies

  • Doe anderhalve liter water met drie groentebouillon blokjes in een flinke soeppan en breng aan de kook.
  • Voeg dan alle groenten toe. Als je nog wat verse kruiden hebt (tijm, peterselie, selderie) maak daar dan een bouquet garni van en voeg dat toe. Anders een Honig kruidenbuiltje voor tomatensoep. Laat de soep een half uurtje koken (totdat alle groenten gaar zijn). Vlak voordat je de soep gaat opdienen kun je de komkommer blokjes toevoegen.
  • Verwijder dan het kruidenbuiltje of het bouquet garni en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kaasblokjes over de borden en schep daarover de soep.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept