Zelf Sugo all’arrabbiata maken

by Jan Scherders

Zelf Sugo all’arrabbiata maken, de klassieke Italiaanse tomatensaus. Hiermee maak je een basis saus die je vaak van pas kan komen.

Een klassieke Arrabbiata saus van Ciao Florentina

Van de site Ciao Florentina 🙂

The Classic Arrabbiata Sauce or Sugo all’arrabbiata in Italian, made with sweet San Marzano tomatoes, lots of garlic and red pepper flakes! Literal translation ” the angry sauce” because of the hotness from the red chili flakes

I have to say: the most important thing you can do when making Italian sauce, is to use imported San Marzano Tomatoes and fresh red pepper flakes with attitude!

Volgens deze site heb je een Marinara saus als je de chili vlokken weglaat. Het gekke is dat de Amerikanen met een Marinara saus een tomatensaus met chilivlokken bedoelen 😉

Deze tomatensaus past oa goed bij penne en kan goed als een pizzasaus worden gebruikt. Hier een lijstje waar je de saus nog meer bij kunt gebruiken:

Recept voor Sugo all’arrabbiata

Hiermee maak je een basis saus die je vaak van pas kan komen.

Zelf Sugo all’arrabbiata maken

Zelf Sugo all’arrabbiata maken, de klassieke Italiaanse tomatensaus. Hiermee maak je een basis saus die je vaak van pas kan komen.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 6 knoflook teentjes, fijngehakt
  • 2 tl chili vlokken (of meer, naar smaak)
  • 4 blikken San Marzano tomaten (hele)
  • 1/4 cup extra vierge olijfolie
  • 15 basilicum blaadjes, gescheurd
  • zout naar smaak
  • 1 laurierblad

1 cup = 250 ml

    Instructies

    • Neem een grote gietijzeren pan en verhit de olijfolie. Sauteer daarna de uien met een snufje zout totdat de uien zacht en doorschijnend zijn. Voeg dan de knoflook en de chili vlokken toe en laat die een paar seconden meebakken totdat je de knoflook ruikt
    • Doe de tomaten in een grote kom en knijp ze met je handen kapot maar laat er wat kleine blokjes in de tomatenpulp over.
    • Doe dan de tomaten in de pan met de uien en breng aan de pruttel. Voeg dan het laurierblad toe en laat met de deksel schuin op de pan een uur pruttelen. Je moet dan een dikke en smaakvolle saus hebben. Zorg wel dat je zo om de 10 minuten eens flink roert, zodat de suikers in de tomaten niet gaan verbranden
    • Doe dan het vuur uit, proef en breng op smaak. Roer er dan de basilicum blaadjes door en besprenkel de saus met wat olijfolie.
    • Je kunt de saus eten met een pasta door de pasta (penne of spaghetti) in water met zout te koken, af te gieten en door de saus te mengen. Maar je kunt de saus ook combineren met vis, kip of vlees en pasta

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    Leave a Comment