Zelf mosselsausjes maken

by Jan Scherders

Als je graag mosselen eet dan is het handig om te weten hoe je zelf een paar lekkere mosselsausjes kunt maken. Hier recepten voor diverse sausjes.

Mosselsausjes bij de mosselen zijn lekker bij de mosselen. Om een heleboel redenen is het handig wat recepten voor mosselsausjes te hebben. Vaak heb je de meeste ingrediënten in huis en het is een moeite van niks. Maar ook omdat de sausjes in de winkel nou niet altijd zo daverend zijn.

Recepten klassieke mosselsaus

Klassieke mosselsaus van mayonaise

Porties: 4
Auteur: janscherders

Ingrediënten

  • 1 el fijne mosterd
  • 4-5 el mayonaise
  • 1-2 el witte wijn
  • zout en peper

Instructies

  • Roer 1 el fijne mosterd door 4-5 el mayonaise.
  • Verdun de saus desgewenst met 1-2 el witte wijn en breng op smaak met zout en peper.

En een klassieke mosselsaus gemaakt van zonnebloemolie of een goede olijfolie/

Klassieke mosterdsaus van olie

Ingrediënten

  • 1 ei enkel het eigeel gebruiken
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 el dragonazijn
  • 150 ml zonnebloem­olie
  • 1 royale el mosterd
  • zout en peper

Instructies

  • Doe 1 ei met 1 tl fijne mosterd en 1 el dragonazijn in een maatbeker. Schenk er 150 ml zonnebloem­olie op. Zet de staafmixer in de maatbeker en trek hem langzaam omhoog, tot een lobbige mayonaise ontstaat. Roer er 1 royale el mosterd door (of eventueel meer) en breng op smaak met zout en peper

Zeeuwse mosselsaus

Zeeuwse mosselsaus

Auteur: janscherders

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 takje fijngesneden peterselie
  • 2 el mosselvocht van de gekookte mosselen
  • zout en peper

Instructies

  • Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden ui en 1 takje fijngesneden peterselie. Voeg 2 el mosselvocht (van de gekookte mosselen) toe. Breng op smaak met zout en peper

Remouladesaus

Remouladesaus

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise
  • 1 fijngesneden hardgekookt ei,
  • 2 augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 takje fijngesneden peterselie
  • 1 takje fijngesneden dragon
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden, hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie,1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd

Kruidensausje

Kruidensausje

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 3 el verse kruiden bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt
  • 1 el mayonaise
  • 125 g crème fraîche
  • zout en peper

Instructies

  • Meng 1 fijngesnipperde sjalot, 1 el grofgehakte kappertjes, 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt) en 1 el mayonaise door 125 g crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.

Franse mosterdvinaigrette

Franse mosterdvinaigrette

Ingrediënten

  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Klop een klassieke vinaigrette van 2 el witte wijnazijn met 2 tl dijonmosterd en 6 el extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng ook eens verse kruiden of een beetje honing door de vinaigrette.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment