Zelf Mexicaanse salsa maken

by Jan Scherders
Zelfgemaakte Mexicaanse salsa

Mexicaanse salsa maak je met tomaat, ui, groene pepers, korianderblaadjes en limoensap. En het combineert met bijna alle taco gerechten.

Klassieke Mexicaanse Salsa (Salsa Fresca)

Dit is de rode Mexicaanse salsa die je in de meeste supermarkten in een potje vindt. Het wordt ook wel Pico de Gallo, Salsa Fresca, Salsa Picada of Salsa Mexicana genoemd. Allemaal dezelfde namen voor een salsa van tomaten, limoensap, verse groene pepers, uien, koriander blaadjes en andere rauwe ingrediënten.

Dit is dus een recept voor een verse Mexicaanse salsa van rauwe ingrediënten. Lekker voor bij je Wraps 🙂 En ik kan je verzekeren echt veel lekkerder dan zo’n potje Red Mexican Salsa uit de supermarkt.

Er zijn tig recepten voor deze Mexicaanse salsa, ik gebruik het recept van Cookie and Kate, dat is voor vier personen. In de meeste recepten gebruiken ze een pond tomaten, maar dan heb je volgens mij niet voor vier personen een kommetje Pico de Gallo. Dus daarom dit recept met 1,5 pond tomaten.

Spaanse witte ui is iets scherper dan de gewone ui. Maar gewone ui of  rode ui kan ook goed gebruikt worden. Gebruik rijpe tomaten, zorg dat je alles echt fijn snijdt!! Dus eigenlijk nog wat kleiner dan dat ik heb gedaan 😉

Ik gebruikte overigens maar één Jalapeno en dat vond ik prima. Maar als je van een pittigere salsa houdt kun je er dus twee of drie pepers in doen.

Zelf Mexicaanse salsa maken – Pico de Gallo

Pico de Gallo is de ideale Mexicaanse salsa bij wraps en tortilla's. Je maakt het met rauwe tomaat, ui, groene pepers, korianderblaadjes en limoensap.

Ingrediënten

  • 1 1/2 pond rijpe tomaten (Roma tomaten of trostomaten) in blokjes
  • ½ – ¾ tl zout
  • 1 middelgrote (witte) ui fijngehakt
  • 1 – 3 serrano of jalapeno pepers fijngehakt (zonder zaadjes)
  • 1 bakje verse koriander gehakt
  • 2 limoenen

Instructies

  • Meng de ui, gehakte jalapeno, sap van de limoenen en wat zout. Laat even staan terwijl je de tomaten en koriander snijdt.
  • Meng de tomaten en koriander met de ui, pepers, koriander, en het limoensap. Voor de beste smaak zet je het daarna een kwartier tot een paar uur in de koelkast.
  • Je kunt Pico de Gallo enkele dagen in de koelkast bewaren

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment