Zeeuws vispotje

by Jan Scherders

Dit is een recept van de kookschriften van AH, van Pauline. Prima hap voor doordeweeks en lekker licht omdat erg een gebonden saus of room in zit.

Zeeuws vispotje

Porties: 4
Auteur: Pauline den Hamer

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 30 gr boter
  • 250 ml witte wijn
  • 200 gr zalmfilet
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 150 gram mosselen diepvries ontdooid
  • 1 bakje Hollandse garnalen 100 gram
  • 3 el peterselie gehakt boor garnering

Instructies

Voorbereiding

  • Snijd de tomaten aan de onderkant kruiselings in en dompel ze even in kokend water. Neem ze eruit, laat ze uitlekken en afkoelen en pel daarna het vel eraf
  • Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de uien en knoflook op laag vuur 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg die dan toe aan de uien en schenk ook de wijn erbij. Stoof met de deksel op de pan nog 10 minuten
  • Snijd de zalm en de kabeljauw in stukken van 5 cm en bestrooi met zout en peper. Voeg de vis toe aan de wijnsaus en laat in 6 minuten gaar worden. Voeg de laadt 2 minuten de zeevruchten toe en bestrooi het vispotje met de peterselie
  • Lekker met brood en Hollandse kropsla met gekookte eieren

Notities

Ik vervang de mosselen en garnalen door een zak diepvries zeevruchten van 400 gram. Dan heb je in totaal 200 gram vis per persoon

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment