Ga terug Email Link

Koriander Munt Raita

Deze koriander munt raita past bij tal van Indiase gerechten. Denk aan biryani, pilav, curries, kebabs en uiteraard kip tandoori. 

Ingrediënten

  • 200 ml Griekse yoghurt of een volle, dikke yoghurt
  • 15 gram koriander of meer
  • 20 munt blaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • ½-1 verse groene peper of naar smaak
  • snufje zout
  • snufje komijnpoeder optioneel
  • 1 limoen of een halve citroen

Instructies

  • Neem een flinke bos koriander (minstens 15 gram), haal de blaadjes los. Hak dan de korianderblaadjes, de muntblaadjes, knoflook en groene peper fijn.
  • Doe dan de gehakte kruiderij in een (mini)blender en doe er 200 ml (Griekse) yoghurt bij. Maak er een gladde saus van. Of als je van een dikke saus houdt dan eerst een pasta van de kruiderij maken en die met een vork door de yoghurt kloppen.
  • Giet dan alles in een bakjes en breng op smaak met een snufje zout, eventueel een snufje komijnpoeder, en wat limoensap. Begin met het sap van een halve, proef en doe er dan eventueel nog wat sap bij.

Notities

Wat betreft de groene pepers, die horen er in. Voor licht pittig doe je het beste een halve of hele groene peper. Voor wat pittiger twee groene pepers. En als je helemaal los wilt gaan nog één of twee meer maar dat is niet mijn keus. Ik doe twee pepers.