Ga terug Email Link

Visburger met schelvis en tartaarsaus

Naast kabeljauw kun je ook een hele lekkere visburger met schelvis maken. Vriendelijker geprijsd, eenvoudig te maken en smullen met frietjes erbij.
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • scheutje olie
  • 4 ons schelvisfilets (met huid) of anders kabeljauw
  • 50 gram bloem gemengd met wat zout en peper
  • 2 eieren
  • 150 gram paneermeel of broodkruim
  • 4 zachte witte broodjes
  • 1 zakje ijsbergsla
  • frietjes optioneel

Tartaarsaus

  • 6 volle eetlepels mayonaise circa 125 ml
  • beetje sap van de pot met augurk
  • 1 el sjalotjes fijngehakt
  • 1 el gehakte augurk fijngehakt
  • 1 el gehakte kappertjes fijngehakt
  • 2 el fijne kruiden (peterselie, dille of bieslook)

Instructies

  • Maak de tartaarsaus door simpelweg alles te mengen en dan zet je dat in de koelkast. Als je er frietjes bij bakt zorg dat dan je olie heet is.
  • Nu zet je drie schaaltjes naast mekaar, eentje met bloem, eentje met geklopt ei, eentje met paneermeel. En dan sleep je de visfilets door de bloem, ei en parneermeel.
  • Zorg dat je dan wat olie in een koekenpan verhit hebt en dan bak je nu de filets twee minuten aan iedere kant. En tegelijktertijd frituur je nu de frietjes.
  • Je maakt er nu visburgers van door wat sla op de onderste helft van de broodjes te leggen, daar de vis op en dan wat tartaarsaus. En dan mag de tweede helft erop.
  • Dan krijgt iedereen een visburger met wat frietjes en de overgebleven tartaarsaus zet je op tafel.