Ga terug Email Link
Indiase linzencurry met gestoomde groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase linzencurry met gestoomde groenten

Indiase linzencurry met gestoomde groenten - Poricha Kuzhambu - is een gerecht uit de Tamil regio van India. Dus met kokosmelk en een beetje spicy.

Ingrediënten

Kokosmelk met specerijen

  • 2-3 gedroogde rode pepers, gehalveerd en zonder zaadjes
  • 1 tl Urad Dal
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 125 ml kokosmelk

De dahl

  • 1/3 cup toor dal
  • 1/4 tl kurkuma
  • 2 cups water (of wat minder)

De gestoomde groenten

  • 200 - 250 gram wokgroenten (Hollandse of Indiase wokgroenten)
  • 1/4 cup erwten (vers of ingevroren)

Op smaak brengen

  • 2 el sesam olie (of zonnebloem olie)
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl Urad Dal
  • 1 takje curry blaadjes (10-12 blaadjes)
  • snufje asafoetida

NB 1 cup = 250 ml

    Instructies

    Koken en stomen

    • Doe de wokgroenten in een stoommandje.
    • Was de toor dal en doe dan in een pan met ongeveer 2 cups water (of wat minder ...). Voeg 1/4 tl kurkuma toe. Breng de pan met deksel erop aan de kook. Laat een dan op laag vuur een half uur pruttelen
    • Verwijder nu de deksel en zet de stoominzet op de pan met dal en doe daar de wokgroenten in. Zet een deksel op een stoominzet. Laat de dal koken nog een kwartier koken totdat deze gaar is.

    Kokosmelk papje maken

    • Maak ondertussen het specerijen papje. Neem een koekenpannetje en voeg de Urad Dal, komijn, chilipepers en eventueel wat peperkorrels toe en rooster totdat de urad dal goudbruin is en de pepers donker van kleur. Maal de specerijen fijn en meng die met ca 125 ml kokosmelk. Zet opzij

    Gerecht afwerken

    • Voeg de gestoomde groenten toe aan de dal. Voeg dan ook de erwten en de kokospasta toe. En breng met wat zout op smaak. Roer alles goed door mekaar en laat nog een minuut of vijf pruttelen.
    • Terwijl de groenten pruttelen kun je in een klein pannetje een paar eetlepels sesam olie verhitten. Voeg dan op laag vuur 1/2 tl mosterdzaad en 1/2 tl komijnzaad toe. Als die poppen dan ook de curry blaadjes en de asafoetida en bak de curry blaadjes krokant.
    • Giet dan de spices op de pan met groenten en roer een keer door. Laat de smaken even mengen en serveer de poricha kuzhambu met witte rijst.