Mosselsoep met venkel, curry en kokos
Deze mosselsoep met venkel krijgt door de toevoeging van curry en kokosroom een oosterse tintje. Een gastronomisch soepje!!
Porties: 4
Voor de mosselen
- olijfolie
- 1 zak mosselgroenten (ui, bleekselderij, wortel)
- 2 kilo mosselen
- 5 dl witte wijn
Voor de soep
- 2 venkelknollen in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook geplet en dan fijngesneden
- 1 steranijs
- paar takjes tijm
- paar blaadjes laurier
- 2 tl groene Thaise curry pasta
- flinke snuif curry poeder
- kurkuma poeder
- 6 dl kokosroom
Soep afmaken (optioneel)
- roomboter
- enkele takjes lavas
Mosselen koken
Verwarm een scheut olijfolie in een flinke kookpan en fruit daarin de mosselgroenten totdat de uien zacht zijn. Voeg dan de mosselen, de witte wijn en zout en peper toe en kook de mosselen op de bekende manier gaar. Schud de pan een paar keer.
Als de mosselen gaar zijn schep je de mosselen uit de pan en laat ze even afkoelen. Daarna haal je de mosselen uit de schelpen en zet ze opzij. Het kookwater en groenten bewaren!!
Soep maken
Verwarm nog een scheut olijfolie in een soeppan en stoof daarin de venkel. Voeg de knofllook toe en dan ook de steranijs, tijm en laurier. Zet de deksel op de pan en laat de venkel op laag vuur gaar smoren.
Voeg dan het kookvocht van de mosselen en de groenten bij de venkel, voeg ook de curry pasta, curry poeder en kurkuma toe. En dan de kokosroom. Roer alles goed door mekaar en laat dan nog even doorkoken.
Soep afmaken
Haal de steranijs en laurier uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Giet de soep dan door een zeef om alles vaste deeltjes eruit te halen.
Voeg de mosselen weer aan de soep toe en laat even mee warmen. Je kunt dan ook nog wat boter en verse lavas toevoegen waardoor de soep nog lekkerder wordt.