Go Back
+ servings
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kip noedelsoep met kokos en kerrie

Deze noedelsoep met kip, kokos cream en kerrie lijkt verdacht veel op Soto Ajam maar heet Curry Mee en komt uit Maleisië. Lekker maaltijdsoepje voor in het najaar!!
Gang: Hoofdgercht
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de bouillon en kippenvlees

  • 2 el olie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 el gember fijngehakt
  • 1 el gehakte citroengras
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal oelek optioneel
  • 4 kippendijen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 ml kokos cream

Voor de kruiderij

  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 3 el curry poeder bij voorkeur Indonesische stijl
  • 1/4 tl gemalen kurkuma fijngehakt
  • 12 Kaffir limoen blaadjes
  • 2 el vissaus
  • 1 el (palm)suiker

Vulling/Garnering

  • rijstnoedels, udon noedels of wat je leuk vindt
  • 1 bakje taugé afgespoeld met heet water
  • 3 el gehakte korianderblaadjes
  • 1/2 bosje lente-uitjes in ringetjes
  • 4 bloemig kokende aardappelen (gekookt) optioneel

Servereren

    Instructies

    Soep maken

    • Verhit de olie in een ruime pan. Braad de kippendijen aan alle kanten aan. Schep de kippendijen uit de pan en zet opzij.

    Boemboe / kruiderij maken

    • Fruit de ui, gember, citroengras en sambal oelek totdat de ui zacht is en doorschijnend. Bak dan de knoflook even mee en voeg alle kruiderij toe. Even meebakken en dan kan de kippenbouillon en kokos cream erbij. Voeg de kip weer toe en breng de soep aan de kook en laat dan op laag vuur even doorkoken totdat de kip gaar is. Dat is een minuut of tien

    Groenten an andere soepvulling klaarmaken

    • Ondertussen kun je de noedels koken, de taugé even blancheren en lente-uitjes in ringetjes snijden. Als je meer vulling in de soep wilt dan kun je ook een paar aardappelen koken of eventueel een paar eieren koken.

    Serveren

    • Doe in ieder bord of kom wat noedels, taugé en lente-uitjes en overgiet dit alles ruim met de bouillon en stukjes kip.

    Notities

    Wat ik doe is dat ik de dag ervoor een pannetje water met een kwart soepkip en wat groenten op het fornuis zet en daar een lekkere kippenbouillon van trek. Dan heb ik ook meteen lekker kippenvlees. En dan fruit ik de dag erna de ui, doe de kruiderij, de bouillon en de kokos cream erbij en breng de soep aan de kook. Dan doe ik mijn reeds gegaard kippenvlees erbij en laat even mee warmen.