Go Back
+ servings
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Garnalenbouillon Cajun stijl

Dit is de garnalen bouillon in Cajun stijl voor een echt vis gumbo
Porties: 3 liter

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1,5 kilo garnalenkoppen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 uien (of 1 grote ui)
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij (of 1 venkelknol)
  • 2 winterpenen
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 cup witte wijn
  • 4 takjes peterselie
  • 1 tl zwarte peperkorrels in hun geheel

Instructies

  • Schil de uien, maak de andere groenten schoon en snijd alle groenten in stukken van circa 2,5 cm. Pel en kneus de knoflook.
  • Verhit de olie op hoog vuur in een grote soeppan. Voeg dan de garnalendoppen toe en bak die een kleine vijf minuten. Voeg dan alle groenten en het paprikapoeder toe, roerbak een minuut en blus dan af met de witte wijn.
  • Voeg dan drie liter koud water toe. Breng aan de kook, voeg dan de peterselie en laurierblad toe en zet het vuur laag. Laat de bouillon dan één tot anderhalf uur trekken.
  • Zet dan een (punt)zeef op een andere pan en schep alles uit de pan met garnalendoppen in de zeef. Gebruik de bouillon voor direct of zet deze een nacht in de koelkast.