Go Back
+ servings
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Romige courgettesoep met Parmezaanse kaas

Deze romige courgettesoep krijgt door de Parmezaanse kaas een Italiaans tintje. Prachtige soep voor een etentje in het weekend. 
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 el knoflook gehakt
  • handvol basilicum blaadjes gehakt
  • zout en versgemalen witte peper
  • 1 kilo courgettes (meestal 3 courgettes) in blokjes van 1 cm
  • 750 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 60 ml slagroom
  • handje platte peterselie gehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olie op midin een soeppan of braadpan. Fruit nu knoflook, basilicum en courgette met wat zout een minuut of tien op laag vuur. Als de courgettes zacht zijn en wat gebruind aan de randen dan is het goed.
  • Strooi naar smaak wat witte peper erover. Giet dan de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat dan de soep een kleine 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Zonder deksel.
  • Schep nu een kwart van de courgette blokjes uit de pan en bewaar die even in een kom. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender. Doe dan de courgette blokjes weer terug in de pan en voeg ook de room, peterselie en de Parmezaanse kaas toe. Roer de soep goed door en laat nog even doorwarmen, Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met zout en zwarte peper.
  • Zet Parmezaanse kaas op tafel voor zelfbediening en geef iedereen een bord soep.