Go Back
+ servings
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Romige bloemkoolsoep van geroosterde bloemkool

Een romige bloemkoolsoep klinkt misschien een beetje suf maar deze super soep van Cookie & Kate is een ware smaaksensatie. Heerlijk in de late zomer / vroege herfst.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 middelgrote rode ui gesnipperd
  • 2 knoflooktenen fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 1 el citroensap
  • 1/4 tl geraspte nootmuskaat
  • 2 el gehakte peterselie, bieslook of lente-uitjes

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 220 graden. En leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spreid hier de bloemkool roosjes op uit en besprenkel die met olijfolie en strooi er lichtjes wat zout overheen. Bak dan de bloemkool totdat de roosjes zacht zijn en beginnen te bruinen aan de randen. Dat duurt ongeveer een half uur (na een kwartier even alles omschudden).
  • Als de bloemkool bijna geroosterd is, neem dan een soeppan en verwarm daarin een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg dan de ui en wat zout toe en fruit de ui totdat die zacht en doorschijnend is. Fruit dan de knoflook even mee en voeg dan de bouillon toe.
  • Haal dan de bloemkool uit de oven en bewaar wat mooie roosjes (voor garnering) en doe de rest in de soeppan. Breng de soep aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de soep 20 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur uit en laat de soep een beetje afkoelen en pureer de soep dan. Voeg dan de boter door de soep en breng de soep met de nootmuskaat, wat citroensap, zout en peper op smaak. De soep moet een fijne zoet-zuur balans hebben (nootmuskaat en citroensap).
  • Geef iedereen een bord soep en garneer met wat peterselie en een bloemkool roosje.

Notities

Deze soep blijft verschillende dagen goed in de koelkast en kan goed ingevroren worden.