Go Back
–+ servings
Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl

Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl maak je met wat (Indiase) spices waardoor je een heerlijk verwarmende soep krijgt.
Porties: 8

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 knoflooktenen fijngehakt
  • 2 tl gehakte verse gember of 1/2 theelepel gemalen gember
  • 2 tl curry poeder bijv curry madras
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 grote bloemkool (je moet een kleine kilo bloemkool in de pan kunnen doen) in roosjes
  • 1-2 bloemige aardappelen in blokjes of anders een kopje rijst
  • 2 liter groentebouillon of kippenbouillon
  • zout en peper goed proeven!!
  • 1 tl garam masala

Instructies

  • Neem een soeppan en verhit daarin een eetlepel olie op middelhoog vuur. Fruit dan de ui zacht en voeg dan de knoflook, komijn, curry poeder, gember toe en bak die een minuutje mee.
  • Voeg dan de bouillon, bloemkool, aardappelen toe en breng aan de kook. Laat dan 20-30 minuten koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng dan op smaak met zout en peper en voeg ook de garam masala toe. Goed proeven, anders nog wat zout en peper toevoegen.