Ga terug Email Link

Winterse witlofsalade met citrusfruit

Winterse witlofsalade met citrusfruit is een eenvoudige frisse salade die je als voorgerecht of na het hoofdgerecht zou kunnen serveren.
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 navelsinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 1 klein sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfoloe
  • zout en peper
  • 2 witlof stronkjes
  • grof zeeout voor garnering

Instructies

  • Maak de vinaigrette door het gesnipperde sjalotje en de rode wijnazijn te mengen in een kommetje. Laat het dan 10 minuten staan en voeg dan de olijfolie en twee eetlepels van het bewaarde citrusvocht toe. Breng op smaal met zout en peper.
  • Schil de citrusvruchten en snijdt ze in horizontale plakken van een kleine halve centimeter dik. Leg de plakken in een kom. Bewaar het citrusvocht in de kom
  • Snijd de witlof stronkjes kruiselings in ribbetjes van een 2-3 cm breed en leg diie in het midden van een serveerschaal. Leg het fruit eromheen en besprenkel met vinaigrette. Strooi er ook een beetje grof zeeout overheen.