Ga terug Email Link

Rendang Daging - Maleisie

Recept voor een droge Rendang Daging in de stijl van Maleisie.
Porties: 4

Ingrediƫnten

Voor de boemboe

  • 5 rode sjalotjes
  • 5 knoflooktenen gepeld en grof gehakt
  • stukje gember van 1 inch grof gehakt
  • stukje laos van 1 inch grof gehakt
  • 10-12 lomboks zonder zaadjes
  • 3 stengels citroengras

Voor de Rendang

  • 1 kilo klaprib zonder bot of sukade in blokjes
  • 5 el olie
  • 1 stokje kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 3 kardemom peulen
  • 1 stengel citroengras geplet en in een knoop
  • 1 cup coconut cream dus geen kokosmelk !!
  • 1 cup water
  • 2 tl tamarinde pulp geweekt in een paar eetlepels warm water
  • 6 limoen blaadjes
  • 6 el geroosterde kokosvlokken donkerbruin geroosterd in een pan zonder olie
  • 1 el palmsuiker / gula djawa
  • zout naar smaak

Instructies

De Boemboe

  • Doe alle Ingredienten voor de boemboe in een keukenmachine en draai er een gladde pasta van. Voeg daarbij eventueel een paar eetlepels water toe.

Voor de Rendang

  • Verhit de olie in een gietijzeren pan en voeg dan de boemboe, de kaneel, de kruidnagels, kardemom, en ster anijs toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur (totdat het lekker begint te ruiken).
  • Voeg dan het vlees en de en het citroengras toe en roerbak een minuut. Voeg dan ook de kokos cream, het water, het tamarinde water, en laat het vlees (zonder deksel op de pan) een paar uur pruttelen op laag vuur (totdat het vlees bijna gaar is). Roer regelmatig.
  • Zet het vuur dan op de laagste stand en voeg dan de limoenblaadjes, de geroosterde kokos en de suiker toe en laat het gerecht met de deksel op de pan nog eens 1 tot 1,5 uur pruttelen. Het vlees moet dan heel zacht zijn en de saus moet nu vrijwel opgedroogd zijn
  • Voeg nu eventueel zout en suiker naar smaak toe en serveer

Notities

Ik heb 4 eetlepels sambal oelek in plaats van lomboks in de boemboe gedaan. Doet Lonny ook vaak, dus waarom niet ;)