Babi Pangang Saus
Hier mijn recept voor babi pangang saus. Dit recept kun je overigens ook prima voor ajam pangang gebruiken.
Gang: Saus
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 350 ml
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 dl water
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemalen gember
- zout naar smaak
- 2 tl (palm)suiker
- 1 tl sambal oelek
- 2 el gembersiroop of de suikersiroop van het potje stemgember
- 2 el azijn of citroensap
- 4-5 bolletjes stemgember
- 1 el ketjap manis
- 1 el Maizena aanlengen met wat saus
Meng de tomatenpuree en het water en zet dit op het vuur. Voeg dan zout, gemberpoeder, knoflookpoeder, suiker en sambal toe en laat even borrelen.
Dan de gembersiroop en azijn erbij. Rasp de gemberbolletjes (of voeg ze toe en pureer de saus even).
Maak een papje van 1 eetlepel maïzena met wat saus en bind de saus daarmee. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes verder pruttelen.
Vindt je de saus dan nog te dun meng dan nog wat maïzena en wat saus en voeg dat weer toe.