Ga terug Email Link

Babi Pangang Saus

Hier mijn recept voor babi pangang saus. Dit recept kun je overigens ook prima voor ajam pangang gebruiken.
Gang: Saus
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 350 ml

Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 dl water
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen gember
  • zout naar smaak
  • 2 tl (palm)suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el gembersiroop of de suikersiroop van het potje stemgember
  • 2 el azijn of citroensap
  • 4-5 bolletjes stemgember
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el Maizena aanlengen met wat saus

Instructies

  • Meng de tomatenpuree en het water en zet dit op het vuur. Voeg dan zout, gemberpoeder, knoflookpoeder, suiker en sambal toe en laat even borrelen.
  • Dan de gembersiroop en azijn erbij. Rasp de gemberbolletjes (of voeg ze toe en pureer de saus even).
  • Maak een papje van 1 eetlepel maïzena met wat saus en bind de saus daarmee. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes verder pruttelen.
  • Vindt je de saus dan nog te dun meng dan nog wat maïzena en wat saus en voeg dat weer toe.