Go Back
+ servings
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gebakken mie met varkensvlees I

Porties: 4
Auteur: Kon. Marine

Ingrediënten

  • 500 gram mie
  • 250 gram varkensvlees in blokjes
  • 4 eetlepels olie
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kg groenten kool, peultjes, prei, lente-uitjes en taugé
  • 1 theelepel djahé
  • zout en peper
  • selderie en augurkjes voor garnering

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Trek van het vlees met een halve liter water, zout en djahé bouillon tot het vlees gaar is. Men kan ook de blokjes vlees zachtjes gaar bakken en bouillon maken van een bouillonblokje.
  • Bak in de olie de ui, knoflook en het vlees. Voeg dan de goed gewassen en fijngesneden groenten (kool, peultjes, prei, lente-uitjes en taugé) toe behalve de taugé en de prei.
  • Voeg dan bouillon, zout en peper naar smaak toe. Als de groente bijna gaar is, de taugé, prei en augurkjes erbij doen.
  • Tot slot de gekookte mie erbij. Opdienen in een hete schaal en garneren met repen omelet.