Ga terug Email Link
Mulligatawny soep
Recept afdrukken
No ratings yet

Mulligatawny, de Indiase rode linzensoep met kip

Deze Mulligatawny soep wordt gemaakt van kippenbouillon, kipfilet, rode linzen, aardappel, en uiteraard Indiase kruiden. Een heerlijke Indiase soep.
Porties: 6 borden
Auteur: Madhur Jaffrey

Ingrediƫnten

Linzen en aardappelen gaar koken

  • 175 gram rode linzen
  • 100 gram aardappelen in blokjes van 1 cm
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 1/2 tl kurkuma

Soep afmaken

  • 5 tenen knoflook
  • stukje gember van een halve duim geschild
  • 1 kippenborst van 200 gram, in kleine stukjes
  • 1 tl zout
  • peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/4-1/2 tl rood chilipoeder, of een theelepel kashmiri chilipoeder
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Doe de linzen, kippenbouillon en de kurkuma in een pan laat de linzen in circa 30 minuten gaar koken. Voeg daarna de aardappelen toe en laat nog een half uur verder koken. Laat de soep dan wat afkoelen en pureer de soep. Voeg een theelepel zout toe.
  • Ondertussen kun je met een pasta maken van de gember en de knoflook (onder toevoeging van 4 eetlepels water). Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe die in een kom en strooi er zout en peper overheen.
  • Neem een tweede soeppan en verhit op matig vuur enkele eetlepels olie. Fruit daarin de knoflook/gember pasta en voeg ook meteen de koriander, komijn en chilipoeder toe.
  • Als de olie zich afscheidt kun je het kippenvlees toevoegen en een paar minuten meebakken. Dan 250 ml heet water toevoegen, aan de kook brengen en een paar minuten laten pruttelen.
  • Voeg dan de gepureerde soep toe en een eetlepel citroensap. Proef en breng eventueel op smaak. Laat de soep dan nog even pruttelen en serveer dan heet.