Tahini saus
Tahini saus maak je met een pot Tahini (sesam pasta) en is lekker bij vele gerechten, met name mediterrane gerechten.
Porties: 350 ml
Auteur: themediterraneandish.com
- 1-2 knoflooktenen
- 1/2 tl zout
- 180 ml tahini pasta dat is de inhoud van de meeste potjes
- snufje gemalen komijn optioneel
- 125 ml limoensap (dat zijn meestal 4 limoenen) of anders citroensap
- 4 - 6 el ijskoud water meer, indien nodig
- 1 bakje verse peterselie (zonder steeltjes), gehakt optioneel (maar wel erg lekker); dille of munt kan ook
Gebruik een vijzel om van de knoflooktenen en het zout een pasta te maken.
Voeg deze knoflook pasta toe aan de kom van een keukenmachine en voeg dan ook de tahini pasta en het limoensap toe.
Laat de keukenmachine een keer draaien en voeg dan wat water toe. De saus zal in het begin (te) dik zijn en voeg daarom beetje bij beetje water toe, en draai weer een keer met de keukenmachine. Als je het als een dressing wilt gebruiken doe je meer water erbij en als je de saus als een dipsaus wilt gebruiken doe je er minder water bij Doe de saus dan in een kom en meng er eventueel de peterselie doorheen (is wel een aanrader).
- Met sap van 4 limoenen (8 eetlepels) krijg je een fris zure saus, erg lekker. Doe je een limoen minder dan een paar eetlepels water meer.
- Voor een heel eenvoudige tahini sauce kun je ook alleen water gebruiken.