Go Back
Ajam Smoor
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Ajam Smoor Jeff Keasberry

Ajam Smoor is een Indonesisch gerecht waarbij je een hele kip of kippenpoten aanbakt met wat uien / knoflook en dan in een ketjap saus gaar smoort.

Ingrediënten

  • 1 kip in zes stukken gesneden
  • 2 el olie
  • 1 grote ui in dikke schijven
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el boter
  • 1 tl nootmuskaatrasp
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 125 ml water
  • ½ tl peper
  • 4 el eetl ketjap
  • ½ tl azijn
  • 1 tl maizena
  • zout
  • beetje (palm)suiker

Instructies

  • Bak de stukken kip in olie gaar, laat uitlekken.
  • Fruit ui en knoflook licht in de boter. Doe hierbij nootmuskaat, de kippenbouillon met het water, de peper en de ketjap. Zet de pan laag op het vuur. Nu de kip erbij, de azijn en de maïzena om het een mooi papje te maken. Roeren, op smaak brengen met zout en wat suiker.
  • Ben je nu klaar, nee, je bent nooit klaar met Indisch eten. Er kan altijd nog een schaaltje bij.
  • Doe boontjes met beetje uitgebakken spek en gedroogde gebakken uitjes en een kom rijst. Ja, zo is goed. Indische Keukengeheimen, Jeff Kaesberry