Ga terug Email Link
Rouille Rick Stein
Recept afdrukken
No ratings yet

Rouille met harissa

Dit recept voor rouille komt van Rick Stein. Ik heb het een ietsie pietsie aangepast.
Porties: 300 ml

Ingrediënten

  • 25 gram witbrood van een dag oud (dat is 1 snee) zonder korst
  • paar eetlepels visbouillon of water
  • 1 knoflookteen, geplet
  • 1 tl citroensap
  • 1 eidooier
  • 2 el (zelfgemaakte) harissa
  • mespunt zout
  • 250 ml extra-vierge olijfolie geschikt voor het maken van mayonaise

Instructies

De rouille maken

  • Je begint met het brood met een paar eetlepels water of visbouillon te bevochtigen om het brood zacht te maken. Dan knijp je het overtollige vocht uit het brood en doet het in een keukenmachine en dan voeg je ook de harissa, knoflook, eierdooier, citroensap en zout toe.
  • Dan laat je de keukenmachine draaien en je laat dan langzaam de olie in de kom lopen. Als het goed is eindig je dan met een dikke rouille. Proef en als je iets pittiger wilt doe er dan nog wat cayenne peper bij.

Notities

Rick Stein gebruikt in zijn originele recept drie vette knoflooktenen. Dat is veel. Temeer omdat normaal gesproken harissa ook met enkele knoflooktenen wordt gemaakt. Dus ik zou het op één knoflookteen houden.  
Ik heb  wel dat theelepeltje citroensap van Anthony Bourdain toegevoegd, want dat is net wat lekkerder :)