Ga terug Email Link

Rouille

Auteur: Jan Scherders

Ingrediënten

  • Een snee witbrood zonder korst, even nat gemaakt en dan uitgeknepen
  • 1 knoflookteen geplet
  • 1/2 - 1 rode paprika geroosterd, ontveld en zonder zaadjes
  • 1 eidooier
  • 1 tl vers citroensap
  • snufje saffraan
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 250 ml extra-vierge olijfolie geschikt voor het maken van mayonaise
  • zout en peper

Optioneel

  • Een theelepeltje Dijon mosterd
  • Een paar eetlepels visbouillon of vissoep

Instructies

  • Doe de knoflook, paprika, eigeel en saffraan in een keukenmachine en maak er een gladde saus van. Voeg dan terwijl de keukenmachine draait langzaam de olijfolie toe. Het wordt langzaam een dikke mayonaise. Breng op smaak met peper en zout

Notities

Begin met 1 knoflookteen en 1/2 grote of 1 hele kleine rode paprika. Je kunt altijd voor jouw smaak de volgende keer 2 teentjes knoflook en/of wat meer citroensap doen.