Go Back
–+ servings
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Bami Goreng Oedang - Gebakken mie met garnalen

Porties: 4
Auteur: Kon. Marine

Ingrediënten

  • 1 pak bami 250-350 gram
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 stukje trassi
  • zout peper
  • nootmuskaat
  • ve-tsin
  • laos

Instructies

  • Spoel de garnalen, uit laten lekken en bestrooien met wat zout, peper, laos en nootmuskaat. Snij de spinazie in stukjes van ca. 5 cm. Daarna wassen en uitlaten lekken.
  • Kook de bami intussen gaar en spoel die af met koud water. Uitlaten lekken.
  • Fruit de garnalen in wat olie bruin en weer uit laten lekken. Fruit in de overgebleven olie de uien, trassi en de knoflook.
  • Voeg dan de garnalen, spinazie en de bami toe en roer alles goed door elkaar. Dien het geheel warm op en geef er atjar en een spiegelei bij.