Wortelsoep met curry smaakje

by Jan Scherders
Wortelsoep met curry smaakje

Deze wortelsoep met curry smaakje is bijzonder simpel. Ideaal als je snel een soepje wilt maken en toevallig nog wat worteltjes in huis hebt.

Waarom heeft deze wortelsoep een gele kleur?

Door de kurkuma!! Want je smoort de worteltjes even met wat ui, gember en typische curry ingrediënten (koriander, komijn, kurkuma, beetje cayenne) en dan kook je de worteltjes in de bouillon. Daarna wat kokosmelk erbij en klaar.

Deze soep is hoe simpel dan ook erg lekker. Ideaal voor doordeweeks, of gewoon omdat wortelen even het enige is wat je nog hebt liggen 😉

Wortelsoep met curry smaakje

Deze wortelsoep met curry smaakje is bijzonder simpel. Ideaal als je snel een soepje wilt maken en toevallig nog wat worteltjes in huis hebt. 

Ingrediënten

  • 300-400 gram wortelen in stukjes van 1-2 cm
  • 3 rl boter
  • 1/2 ui gesnipperd
  • klein stukje gember fijngehakt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • snufje cayenne peper
  • 250 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon of kippenbouillon
  • sap van een 1/2 limoen of anders beetje citroensap
  • zout en peper
  • wat gehakte korianderblaadjes als je die hebt

Instructies

  • Laat de boter smelten in een soeppan. Voeg de ui en gember toe. Strooi er wat zout over. Voeg dan de wortelen en de specerijen toe en laat de wortelen een minuut of tien smoren, totdat ze zachter zijn geworden
  • Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de wortelen dan in ongeveer een kwartier gaar. Zet het vuur dan uit en pureer de soep.
  • Voeg nu de kokosmelk toe. En als je de soep dan nog te dik vind wat extra bouillon of anders water. Breng op smaak met peper en zout en garneer de soep met wat gehakte korianderblaadjes als je hebt.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment