Wildstoofpotje van hazenachterbouten

by Jan Scherders

Stevig wildstoofpotje voor donkere dagen is een stoofpotje van hazenachterbouten, rode wijn, chorizo en olijven. Uit de Allerhande van enkele jaren geleden.

Wildstoofpotje van hazenachterbouten

Vaak klinken de recepten van Allerhande beter dan dat ze smaken – vind ik – maar dit recept is een aanrader wat mij betreft en hebt het daarom al een tijdje in mijn recepten verzameling. Het is een hazenstoofpot met rode wijn, chorizo en olijven. In de opmaat naar Kerst alvast even warmlopen met dit lekkere wild gerechtje 🙂

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Stevig wildstoofpotje voor donkere dagen

Stevig wildstoofpotje voor donkere dagen is een stoofpotje van hazenachterbouten, rode wijn, chorizo en olijven. Uit de Allerhande van enkele jaren geleden.
Porties: 4
Auteur: janscherders

Ingrediënten

  • 4 hazen achterbouten
  • 1 tl tijm
  • 4 dl rode wijn
  • zout peper
  • 2 uien
  • 3 kruidnagels
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr chorizo worst
  • 4 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • 2 el bloem -
  • 1 pot wildfond
  • 1 potje groene olijven met piment en amandelen
  • 2 el maizena

Instructies

Voorbereiding

  • Bouten afspoelen met water, bestrooien met zout peper en tijm en in kom leggen. Wijn erover schenken. 1 Ui pellen, halveren en met kruidnagels in wijn leggen. Afgedekt ca. 8 uur in de koelkast zetten. Af en toe keren.
  • Bereidingswijze
  • Ui, paprika, chorizo en knoflook in stukjes snijden. In Braadpan de olie verhitten. Bouten droogdeppen en ca. 10 min. rondom braden. Uit pan nemen. Knoflook, ui, paprika en chorizo toevoegen en ca. 3 min. zachtjes bakken. Tomatenpuree en bloem erdoor roeren en ca. 1 min zachtjes bakken.
  • Ui en kruidnagel uit marinade verwijderen. In braadpan marinade en fond aan de kook brengen. Haas toevoegen en afgedekt in 2 uur gaar stoven. Indien nodig saus binden met maizena.
  • Olijven laten uitlekken en door saus roeren

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept