Wat doe je met overgebleven kippenvlees?

by Jan Scherders

Na het trekken van kippenbouillon van kip kun je met dat overgebleven kippenvlees veel leuke dingen doen. Hier recepten voor kleine of grote restjes (soep)kip.

Kippensoep maken

Als je net als ik regelmatig zelf kippenbouillon van een soepkip maakt dan is het handig om wat ideetjes achter de hand te hebben wat je doet met overgebleven kippenvlees. Want lang niet altijd zul je dat kippenvlees van die lekkere soepkip voor de kippensoep kunnen gebruiken.

Maar er zijn natuurlijk legio lekkere kippensoep recepten waarbij je niet alleen kippenbouillon maar ook kippenvlees nodig hebt. Denk daarbij aan:

  • goed gevulde kippensoep
  • koninginnensoep
  • under construction

Overigens, ik denk bij bij overgebleven kippenvlees niet alleen aan gekookt vlees maar ook aan gebraden of gegrild vlees. En voor de volgende recepten maak ik zelf niet zo’n verschil in gekookt, gegrild of gebraden vlees. Als het maar gaar is.

Andere lekkere recepten voor restverwerking met kippenvlees

Ik heb al wat ideetjes om overgebleven kippenvlees in andere gerechten te verwerken in aparte verhaaltjes ondergebracht.

Daarnaast zijn sommige ideetjes te simpel om er een heel verhaaltje aan te wijden. Hier wat simpele ideetjes.

Pasta met overgebleven kip en paddenstoelen

Je vindt tegenwoordig van die handige bakjes met paddenstoelen voor pasta in de winkel. Je bakt die met wat olie aan en laat tegelijk de al gekookte kip mee bakken. Ondertussen kook je de pasta (penne bijvoorbeeld) en als de paddenstoelen goed zijn doe je er een paar eetlepels slagroom of crème fraiche bij. Yummie

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment