Vispannetje uit de oven

by Jan Scherders

Lekker vispannetjes voor de dagelijkse kost. Kabeljauw met aardappelen, wortels, prei, beetje witte wijn en wat kookroom in een pannetje.

Ben altijd dol op vispannetjes geweest. Dit recept vond ik op de site van foodblogger Bonapetit, haar blog gaat over lekker, simpel en niet te duur koken voor je gezin. Gisteren met enkele familieleden geprobeerd en iedereen was het erover eens dat het lekker smaakte. En ik heb gewoon wat diepgevroren kabeljauw op de groente gelegd en vervolgens de oven in. Ging prima 🙂

Vispannetje uit de oven

Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Auteur: Bonapetit

Ingrediënten

  • 400 gram voorgekookte aardappels in schijfjes
  • 300 gram wortels heel fijn gesneden
  • 300 gram prei heel fijn gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 geperste teen knoflook
  • 350 gram stevige vis in stukken ± 4 cm denk aan zalm, tilapia, kabeljauw
  • 250 gram light kookroom
  • 4 el witte wijn
  • 75 gram geraspte kaas
  • 4 el paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 ºC. Fruit in een braadpan van circa 22 cm met olie, gesnipperde ui en knoflook, voeg de prei en wortels toe. Laat de groenten ongeveer 15 minuten bakken op zacht vuur. Af en toe roeren.
  • Haal de pan van het vuur en leg de stukken vis op de groenten. Meng de room met witte wijn, peper en zout en schenk over de vis. Verdeel de schijfjes aardappel over de vis, strooi de kaas, paneermeel erover en besprenkel met olijfolie. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het gaar is. Garneer het vispannetje met verse peterselie en serveer eventueel met een frisse salade.

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment