Deze noedelsalade met kip, mihoen, romaine sla, knapperige groenten en zoet/zure/pittige dressing is een toffe combinatie voor zonnige, warme dagen.
Ik vond deze salade op één van mijn vertrouwde adresjes voor de Chinese keuken. Een Chinees-Amerikaanse familie die met zijn allen bloggen, en zo veel leuke recepten!! Dit is een weergaloze lekker salade. Knapperig door de romaine sla, wortel, taugé, en mihoen. En hartig door de gebakken kippendijen. En fris door de komkommer en niet te vergeten de heerlijke dressing die daarboven in de foto staat te wachten om over de salade gesprenkeld te worden.
Recept voor deze noedelsalade met kip
Ik heb het recept bijna helemaal overgenomen, maar ik kook de mihoen niet maar laat die een half uurtje of zo in koud water staan. Heerlijk en dan ook knapperig, probeer het maar eens 😉 En ik had geen rode peper en heb inderdaad een theelepeltje Sriracha in de de dressing gedaan. De verse kruiden (korianderblaadjes en munt) maken de salade nog lekkerder maar ik vind ze optioneel, zonder de verse kruiden is deze salade al erg lekker!!
Ik ben best een grote eter maar ik denk dat deze salade toch meestal wel voor drie personen volstaat. Maaltijdsalade kan best, maar als je het voor 4-6 personen serveert denk ik ook een prima zomers voorgerecht. Smullen 🙂
Vietnamese noedelsalade met kip
Ingrediënten
Voor de kip en de marinade
- 6 kippendijen, zonder vel en bot
- 2 teentjes knoflook, geperst
- sap van 1 limoen
- 2 el vissaus1 el sojasaus2 el palmsuiker1 tl olie
Voor de Nuoc Cham saus
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 2 el rijstazijn (of anders witte wijnazijn)
- 1/4 cup vissaus
- 3 el suiker (lijkt mij dan ook bruine suiker)
- 2 el rijstazijn of anders witte wijnazijn
- ¼ cup vissaus
- 1 rode peper (ontzaad, fijngehakt), of anders 2 tl Sriracha of sambal
- 1/2 cup koud water
Om de salade te maken
- 200g rijstvermicelli (half uur geweekt in koud water)
- 2 cups taugé
- 1 grote wortel, julienne
- 1 komkommer, zonder zaadjes, julienne
- 6 blaadjes romaine sla, fijne reepjes of gescheurd
- Munt en Korianderblaadjes (optioneel)
NB 1 cup = 250 ml
Instructies
- Doe de kip met de marinade ingrediënten in een kommetje en laat 30-60 minuten staan. Verhit dan twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de kippendijen 4 minuten aan iedere kant. Zet opzij
- Doe alle Ingrediënten voor de saus in een kom of potjes en schud/roer totdat de suiker is opgelost in de saus. Zet dan in koelkast tot gebruik
- Week de rijstvermicelli een half uur in koud water. Giet af en maak dan een salade door de slablaadjes op een schaal te leggen, daar de kip in het midden bovenop te leggen en vervolgens de mihoen, taugé, komkommer, wortel rondom de kip te leggen. Garneer met verse kruiden.
- Zet de saus op tafel om als dressing over de salade te gieten