Deze mais salade in Mexicaanse stijl is in vijf minuten klaar en combineert uitstekend met allerlei wraps en taco gerechten. Super voor de zomer.
Zomerse mais salade
Hoewel ik normaal gesproken geen problemen heb met een lijst aan ingrediënten voor een recept ben ik dol op eenvoudige zomerse salades die snel klaar zijn. Als het echt warm is dan moet het snel, simpel, voedzaam en verfrissend zijn. Deze echt verfrissende salade is prima te combineren met vooral de wat meer pittige wraps en taco’s. Ik at het bijvoorbeeld gisteren met Mexicaanse chili con carne en tortilla’s.
Ik heb het idee voor dit recept op BBC Good food gevonden en toen een beetje aangepast. Maar wat betreft dat Mexicaanse…ik heb nog eens in mijn Mexicaanse kookboeken gekeken maar daar is geen mais salade te vinden. Dus daarom zeg ik maar salade in Mexicaanse stijl 😉 Dit is voor 1 -2 personen. Voor meerdere personen alle hoeveelheden ver(drie)dubbelen.
Ik heb trouwens nu een tweede zomerse mais salade op deze website staan. Die maak je met maiskolven, tomaten, feta en munt. Ook supereenvoudig. Klik op Zomerse mais salade met tomaten, feta en munt en je bent er 🙂
Verfrissende mais salade
Ingrediënten
- 1 blik (zoete) mais (met uitlekgewicht van 300 – 350 gram) afgegoten
- 2 tomaten, in blokjes in stukjes
- 1 kleine rode ui, gensipperd
- 2 el gehakte koriander
- sap van 1 limoen
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Meng alles en klaar