Verfrissende komkommer raita is heerlijk bij Indiase maaltijden, met name als bijgerecht voor meer pittige gerechten.
Een raita is een kommetje luchtig geklopte yoghurt waar je nog wat andere ingrediënten aan toe voegt. Het is bijna een standaard begeleider van Indiase maaltijden. Deze raita’s met komkommer hebben vooral tot doel om wat verkoeling te bieden en passen dus goed bij de meer pittige gerechten.
Komkommer raita met chaat masala
En dan een komkommer Raita van Dassana Amit. Chaat Masala zal niet iedereen in huis hebben, daarvoor moet je naar een toko (tenzij je het zelf wilt maken). Het is India een veel gebruikt kruidenmengsel om punch aan gerechten te geven. En bij de toko hebben ze dat kant-en-klaar.
Raita met komkommer en chaat masala
Deze komkommer raita komt van van Dassana Amit. Chaat Masala zal niet iedereen in huis hebben, daarvoor moet je naar een toko (tenzij je het zelf wilt maken)
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 komkommer in kleine blokjes
- 250 ml hangop yogurt of Griekse yoghurt
- 1/2 tl chilipoeder optioneel
- 1 tl gemalen komijnzaad eerst komijnzaad roosteren, dan malen
- 1/2 tl chaat masala
- zout gewoon zout, of "black salt"
- 1 el gehakte korianderblaadjes
Instructies
- Doe de yoghurt met wat zout in een kom en klop de yoghurt romig
- Voeg dan de komkommer, chilipoeder, komijn, chaat masala en korianderblaadjes toe en roer alles goed door mekaar
- Je kunt voor garnering nog wat korianderblaadjes over de yoghurt strooien
1 comment
Different style raita recipe…i always wanted…! Bookmarked