4,3K
Deze weergaloos lekkere vegetarische paella van Ottolenghi is een must voor iedereen die van lekker eten houdt!! Ook voor vleesliefhebbers.
Kan een vegetarische paella ook lekker zijn?
Ja zeker, zegt deze vleesliefhebber. Probeer deze groente paella van Ottolenghi!! En je maakt het met dingetjes die je in de supermarkt kunt kopen 🙂 Geen rare ingrediënten 😉 Overigens, deze paella komt uit zijn beroemde boek Plenty. Daar staan veel recepten in die mij kunnen bekoren.
Vegetarische Paella
Deze weergaloos lekkere vegetarische paella van Ottolenghi is een must voor iedereen die van lekker eten houdt!! Ook voor vleesliefhebbers.
Porties: 2
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 (Spaanse) ui fijngesneden
- 1/2 rode, groene en gele paprika in reepjes
- 1/2 venkelknol in reepjes
- 2 knoflooktenen gepeld en geplet
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl cayennepeper
- 150 gram paellarijst
- 1 dl medium dry sherry ik gebruikte een restje witte wijn
- 1 tl saffraandraadjes
- 1/2 liter kokendhete groentebouillon
- 300 gram gedopte tuinbonen vers of diepvries
- 12 kleine Roma tomaatjes doormidden gesneden
- 5 kleine gegrilde artisjokken op olie uit een pot, uitgelekt en in vieren gesneden (ik gebruikte een potje artisjokharten)
- 10 kalamata-olijven ontpit en gehalveerd
- 2 el grofgesneden bladpeterselie
- 4 partjes citroen
- zout
Instructies
- Verhit de olijfolie in een paellapan of grote Koekenpan en smoor de ui 5 minuten. Doe de paprika's en venkel erbij en bak ze ongeveer 6 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar en goudgeel zijn. Bak de knoflook 1 minuut mee.
- Roer de laurier, paprikapoeder, geelwortel en cayennepeper door de groenten. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten voordat u sherry en saffraan in de pan doet. Laat de vloeistof 1 minuut inkoken en roer dan de bouillon en 3/4 theelepel zout door het rijstmengsel. Draai het vuur heel laag en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Zet geen deksel op de pan en roer het gerecht in geen geval door.
- Giet intussen ruim kokend water over de (diepvries) tuinboontjes in een schaal en laat ze een minuutje staan. Giet ze dan af en laat even afkoelen. Druk de zachte groene boontjes uit de vliezen en gooi de vliezen weg.
- Neem de paella van het vuur en voeg eventueel nog wat zout toe, maar roer niet te veel. Strooi de tomaten, artisjokpartjes en tuinboontjes over de rijst en dek de pan goed af met aluminiumfolie. Laat hem 10 minuten staan.
- Haal de folie van de pan. Bestrooi de paella met olijven en peterselie. Dien op met partjes citroen.
Notities
Dit recept geeft twee royale porties voor 2 personen