Vegetarische maaltijdsoep met linzen en andijvie

by Jan Scherders
Vegetarische maaltijdsoep met linzen en andijvie

Deze vegetarische maaltijdsoep met linzen en andijvie is een smaakvolle sen voedzame soep van linzen, andijvie, wortel, tomaten, ui, en wat kruiderij.

Vegetarische maaltijdsoep in Italiaanse stijl

De combinatie van wat meer zoete en bittere groenten is het idee achter deze linzensoep in Italiaanse stijl. De andijvie zorgt voor het bittere en de ui, wortel, en tomaat voor het zoete. Je kunt een krop andijvie kopen en die grof scheuren of anders een behoorlijke zak grof gesneden andijvie. Er zit echt een flinke partij andijvie in, maar die slinkt snel en daarom op de foto niet goed zichtbaar. Hoe jammer.

De chili vlokken en het zwoerd van een stuk Parmezaanse kaas zorgen voor veel smaak. Het oorspronkelijke recept van Martha Rose Shulman (soepgoeroe van de New York Times) was alleen met water maar ik gooi er graag een paar groentebouillon tabletten bij. Deze soep is zeer voedzaam en buitengewoon smaakvol.

Op zoek naar een wortel-linzensoep met vlees erin ? Misschien is dan mijn wortel-linzensoep met worst een idee ?

Vegetarische maaltijdsoep met linzen en andijvie
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Vegetarische maaltijdsoep met linzen en andijvie

Wortel-linzensoep met andijvie is een smaakvolle vegetarische maaltijdsoep van linzen, andijvie, wortel, tomaten, ui, en wat kruiderij.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 grote wortel in kleine stukjes
  • 3-4 knoflooktenen fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml groene linzen
  • paaar takjes tijm, een laurierblad, wat takjes peterselie en een stuk zwoerd van Parmezaanse kaas
  • 1,5 liter water met een paar bouillonblokes
  • zout en peper
  • 1 kleine krop andijvie, grof gesneden (dat is circa 1,5 liter gesneden andijvie) of een zak andijvie
  • wat lekker brood, eventueel geroosterd en ingewreven met een knoflookteen optioneel

Instructies

  • Verwarm de olie op middelhoog vuur in een soeppan en fruit daarin al roerend de ui en wortel totdat ze zacht zijn. Dat duurt een minuut of vijf. Bak dan de chilivlokken en de knoflook even mee.
  • Voeg nu de tomaten toe en laat die een minuut of tien op laag vuur meepruttelen. Laat dan ook de linzen een paar minuten meepruttelen. Voeg dan het water en de bouillontabletten toe, als ook het bouquet garni. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de linzen een half uur koken.
  • Voeg dan de andijvie toe en laat de soep nog een kwartier pruttelen. Haal dan het bouquet garni uit de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Als je geroosterd brood hebt dan plaats je een snee in een kom en giet daar de soep op.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept