Tortilla’s met heek in tomatensaus

by Jan Scherders

Voor niet te veel geld heb je vier tortilla’s met heek in tomatensaus. Daar strooi je dan wat munt en korianderblaadjes overheen. Heerlijk!!

Heek in plaats van heilbot

Onze visboer heeft me eens verteld dat als de ramen opengaan het tijd wordt voor platvis (en als de ramen dichtgaan voor rondvis). Dus met het voorjaar in het hoofd had ik een mooi recept met heilbot uitgekozen. My God, dat is net zo duur als biefstuk!! Maar gelukkig heeft onze visboer een alternatief voor me en dat is heek. Die is maar liefst de helft goedkoper dan heilbot. Hij maakt er ook zijn lekkerbekjes mee, dus dat zit wel goed dan 😉

En deze heek gaan we gebruiken voor een zeer gewaardeerd recept uit de New York Times recepten bibliotheek. Je pocheert de heek filets (in stukken gesneden) in een eenvoudige tomatensaus en dan doe je dat op een tortilla en strooit er munt en korianderblaadjes overheen. Zo makkelijk is het. En zéér smakelijk. Met een salade erbij heb je denk ik een lekkere (zomerse) maaltijd.

Recept voor heek in tomatensaus

Ik heb het recept een ietsie pietsie aangepast. In plaats van verse tomaten heb ik zo’n blik Datterini tomaatjes van Mutti gebruikt. Die zijn heerlijk zoet, want verse zoete tomaatjes hier in Nederland?

Als je er een salade bij doet is dit denk ik een gerecht voor vier personen, anders voor twee denk ik. In ieder geval vier overheerlijke tortilla’s. Maar je kunt deze heek in tomatensaus ook bij witte rijst serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla's met heek in tomatensaus

Voor niet te veel geld heb je vier tortilla's met heek in tomatensaus. Daar strooi je dan wat munt en korianderblaadjes overheen. Heerlijk!! 
Porties: 4 tortilla's

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 4 knoflooktenen in plakjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 tl chili vlokken
  • 4 heekfilets dat is zo'n 6 ons
  • 1 blik Datterini tomaten of anders een pond verse, kleine, zoete tomaatjes
  • peper en zout
  • 1 bakje korianderblaadjes
  • 1 bakje muntblaadjes
  • tortilla's maar rijst kan ook

Instructies

  • Hoewel dat niet persé moet heb ik toch de heekfilets in wat stukken gesneden. Bestrooi met peper en zout.
  • Dan de olie in een pan verhitten, daar de sjalotjes, knoflook en de chilivlokken in fruiten totdat de sjalotjes en knoflook lichtbruin is.
  • Je kunt dan de groenten uit de pan scheppen (maar ik laat ze er gewoon in) en voegt het blik met tomaten toe. Beetje peper en zout erbij. Breng aan de kook en laat dan een kleine 10 minuten pruttelen totdat het een soort tomatensaus is geworden.
  • Doe nu de vis bij de tomatensaus en pocheer de vis zo'n 5 minuten.
  • Ik serveer het dan met tortilla's. Op iedere tortilla een schep heek in tomatensaus en strooi je der wat gehakte munt en korianderblaadjes overheen.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept