Tomaat ui komkommer Raita

by Jan Scherders
Tomaten Ui Komkommer Raita

Deze Tomaat Ui Komkommer raita is mild van smaak en een goede begeleider van Indiase biryani en pilau gerechten.

Raita in de Indiase keuken

Raita is een bijgerecht van yoghurt met rauwe of gekookte groenten (en vaak een paar pepers en wat specerijen).  Het wordt bij de dagelijkse maaltijd gegeten, maar ook bij sjiekere etentjes.

Deze Tomaat Ui Komkommer raita van Archana’s Kitchen is net als meeste raita’s zo gemaakt en past heel goed bij biryani en pilau gerechten, zoals bijvoorbeeld de Vegetarische Biryani die ik op mijn website heb staan. Deze raita is heel mild van smaak en is zo lekker dat je bijna de hele kom leeg zou eten 🙂 Hieronder een heel kort maar duidelijk filmpje hoe je het maakt.

Je hebt er een dikke yoghurt voor nodig, die je even opklopt voordat je de rest erbij doet. Je kunt een pak volle yoghurt in een kaasdoek uit laten lekken (voor een echte Hollandse hangop yoghurt) of anders neem je Griekse stijl yoghurt.

Tomaten Ui Komkommer Raita
Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten ui komkommer raita

Deze Tomaat Ui Komkommer raita is mild van smaak en een goede begeleider van Indiase biryani en pilau gerechten.
Porties: 3

Ingrediënten

  • 500 ml dikke yoghurt, bijvoorbeeld Hollandse hangop yoghurt of anders Griekse yoghurt opgeklopt (zodat de yoghurt luchtig is)
  • 1 komkommer in kleine stukjes
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 2 verse groene pepers fijngehakt (of in ringetjes)
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • zout naar smaak

Instructies

  • Klop de yoghurt met een garde en meng dan alle andere ingrediënten door de yoghurt. Doe de raita in een serveerkom.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept