The Soup Book

by Jan Scherders
The Soup Book

Echt goede soepboeken zijn er niet veel. The Soup Book is er wel één, een echt goed soepboek!!

Tweehonderd toffe soep recepten

Zoals jullie denk ik wel weten houd ik erg van soep. En zo speur ik met enige regelmaat naar echt goede soep boeken. Helaas zijn die schaars. Maar deze zomer heb ik me The Soup Book aangeschaft en daar ben ik tot nog toe erg enthousiast over.

Het boek is door Editor-in Chief Sophie Grigson gemaakt. Zij is de dochter van de beroemde kookboeken schrijfster Jane Grigson. Maar zij neemt maar een deel van de recepten voor haar rekening. Het boek is eigenlijk door een team gemaakt en zo krijg je een hele rijke verscheidenheid in soeprecepten.

En wat ik erg leuk vind, het boek is naar seizoen ingedeeld. Soepen voor de herfst, winter, voorjaar en zomer. Inmiddels heb ik al heel wat soepjes uitgeprobeerd en ze zijn bijna altijd goed en soms top. Ik heb het boek eigenlijk altijd op mijn bureau liggen en iedere week zoek ik een soepje uit wat me aanspreekt om uit te proberen. Zo heb ik al een verrassend perensoepje en een wortelsoepje met sinaasappelsap gemaakt, maar je vindt er ook klassiekers als Ribollita en Franse uiensoep.

Wat me ook aanspreekt is dat heel veel soepjes die traditioneel met kippenbouillon of runderbouillon worden gemaakt in dit boek met groentebouillon worden gemaakt. En alleen met runderbouillon of kippenbouillon als dat echt passend is. Zo vind je dus heel wat vegetarische soepjes in dit boek en het heeft mij gestimuleerd om veel vaker een grote pan groentebouillon te maken.

Ik heb nu een aantal leuke herfstsoepjes gemaakt en ga de komende seizoenen, te beginnen met de winter weer een aantal leuke soeprecepten uit dit boek uitproberen. Jullie zullen de komende jaren zeker een aantal recepten uit dit mooie boek op deze website zien verschijnen.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment