The Meatball Shop

by Jan Scherders
The Meatball Shop Cookbook

The Meatball Shop is een restaurant in New York City. En hun specialiteit is gehaktballen. De eigenaren verklappen al hun geheimen in dit boekje.

The Meatball Shop Cookbook

Eind vorige eeuw bezorgen twee jongens van 13 samen eten voor een restaurant in New York. Het zijn best friends en ze droomden toen al om ooit samen een restaurant te beginnen. Jaren later nadat ze zich allebei bekwaamd hebben in het restaurantwezen beginnen ze opnieuw te brainstormen over hoe hun dromen te realiseren. Want die dromen zijn altijd gebleven.

Ze willen een soort jaren vijftig hang out, waar jonge mensen graag komen en waar dates gemaakt worden. Veel hout en goede muziek. Warmte en gezelligheid. Met beter eten dan je thuis maakt maar met redelijke prijzen.

En ze peinzen en ze peinzen wat de formule moet zijn. En waar ze een locatie moeten hebben. Dat laatste staat al snel vast, dat is The Lower East Side in New York City. En na mega veel uren brainstormen valt het kwartje…..Meatballs!!!

Gehaktballetjes in alle soorten. Uit alle landen. Wel veertig of vijftig verschillende balletjes. Visballetjes, Veggie balletjes, Jambalaya balletjes, Griekse balletjes, Bolognese balletjes en ga zo maar door, tot en met Thaise balletjes.

En wat nog meer?

En ze bedenken ook een heel arsenaal sausjes, groenten, salades en bijgerechten zoals allerlei soorten risotto. En omdat één van beide vrienden inmiddels een vriendin heeft die alles van desserts weet komen er ook de nodige Sweets op de kaart.

En in 2010 gaat de zaak open en een jaar later wordt hun boekje The Meatball Shop Cookbook gepubliceerd. Waarin hun hele kaart met alle recepten staat. En het boekje is mega leuk opgemaakt en mega leuk geschreven, met dezelfde warmte en gezelligheid als het restaurant.

Ik wil dit boekje gaan gebruiken als inspiratiebron voor mijn verzameling gehaktbal recepten. Want het boekje geeft hetzelfde gevoel als gehaktballetjes…warmte, gezelligheid, huiselijkheid. Het is een vreselijk leuk boekje en ik zal er nog vaak aan refereren. En als je vrienden hebt die gek zijn op koken en gehaktballetjes dan is dit een vreselijk leuk geschenk.

Overigens, The Meatball Shop is een daverend succes geworden en de droom van de jongens is uitgekomen 🙂

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment