Telor Belado – Eieren in een pittige tomatensaus

by Jan Scherders

Telor Belado zijn eieren in een pittige tomatensaus. Dit Indonesische gerecht past goed in een rijsttafel of een nasi rames.

Recept Bep Vuyk voor Telor Belado

Ik begin met het recept van Bep Vuyk.

Telor Belado - Eieren in een pittige tomatensaus

Porties: 5
Auteur: Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 5 kippeneieren
  • 2 el olie
  • 3 el ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el tomatenpuree
  • zout

Instructies

  • Kook de eieren circa 12 minuten. Spoel ze dan af in koud water en pel ze.
  • Maak een boemboe van de ui, knoflook, sambal, tomatenpuree en het zout en bak dit mengsel in de olie en bak de eieren even mee. Haal na 2-3 minuten de eieren uit de pan, snijd ze over de helft en leg ze dan met de platte kant nog even in de saus.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept