Tartaarsaus

by Jan Scherders

Tartaarsaus is lekker bij vis, bijvoorbeeld bij Fish and Chips. Hier twee recepten, waarbij het eerste het in ieder geval heel goed doet bij Fish & Chips.

Dit eerste recept voor tartaarsaus vond ik  op een site als bijgerecht voor Fish & Chips. Heerlijk!!

Tartaarsaus

Porties: 4
Auteur: Mitch Tonks

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 el Dijon mosterd
  • 3 el witte wijnazijn
  • 200 ml olie
  • beetje citroensap
  • 1/2 rode ui gensipperd
  • 1 el augurk ruw gehakt
  • 1 el kappertjes ruw gehakt
  • een kleine handvol peterselie fijngehakt
  • 4-5 groene olijven gehakt

Instructies

  • Klop de eierdooiers, mosterd en azijn door mekaar en giet dan langzaam - al kloppend - de olie erbij totdat je een dikke mayonaise hebt. Breng op smaak met wat citroensap en roer er dan de uien, kappertjes, peterselie, olijven en augurk doorheen. De saus mag gerust wat chunky zijn en moet tamelijk dik zijn

 

Het klassieke tartaarsaus recept van Nigel Slater

Volgens Nigel Slater is het maken van een goede tartaarsaus best een uitdaging.

The point of tartare sauce has always been to provide a piquant contrast to the mild-tasting food it accompanies.

 

The trick is in finding the correct balance of piquancy and creamy blandness. Too much vinegar or lemon in the mayonnaise and the result will be harsh; too few capers or gherkins and the essential piquancy – and therefore the point – will be lost.

En hier zijn recept.

Tartaarsaus

Auteur: Nigel Slater

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 250 ml pinda olie
  • 250 ml olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 el gehakte dragon
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el kappertjes afgespoeld
  • 2 el gehakte augurken

Instructies

  • Maak een mayaonaise door 2 eierdooiers, 1 tl Dijon mosterd met wat zout en peper te mengen. En giet dan langzaam - beetje voor beetje - de pinda olie en olijfolie erbij, al kloppend.
  • Voeg dan de citroensap toe en de andere ingrediënten. Meng alles goed. Het moet pikant zijn maar niet te zuur.

 

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept