Tahini saus maken

by Jan Scherders

Tahini saus maak je met een pot Tahini (sesam pasta) en is lekker bij vele gerechten, met name mediterrane gerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tahini saus

Porties: 12 eetlepels
Auteur: themediterraneandish.com

Ingrediënten

  • 1-2 knoflooktenen
  • 1/2 tl zout
  • 3/4 cup tahini pasta
  • 1/2 cup limoensap of citroensap
  • 1/4 cup cup koud water meer, indien nodig
  • 1 cup verse peterselie (zonder steeltjes) gehakt (optioneel)

NB 1 cup = 250 ml

    Instructies

    • Gebruik een vijzel om van de knoflooktenen en het zout een pasta te maken.
    • Voeg deze knoflook pasta toe aan de kom van een keukenmachine en voeg dan ook de tahini pasta en het limoensap toe.
    • Laat de keukenmachine een keer draaien en voeg dan wat water toe. De saus zal in het begin (te) dik zijn en voeg daarom beetje bij beetje water toe, en draai weer een keer met de keukenmachine. Als je het als een dressing wilt gebruiken doe je meer water erbij en als je de saus als een dipsaus wilt gebruiken doe je er minder water bij
    • Doe de saus dan in een kom en meng er eventueel de peterselie doorheen

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    Leave a Comment

    Rating recept