Spruitjes met knoflook uit de oven

by Jan Scherders

Spruitjes met knoflook uit de oven is een heerlijk spruitjes gerecht wat bijvoorbeeld goed past op een Thanksgiving diner met kalkoen.

Spruitjes kunnen ook lekker zijn!!

De Amerikanen eten met Thanksgiving naast de kalkoen altijd veel groentegerechten, oa sperziebonen en spruitjes, en dit jaar had ik een bijgerecht gemaakt van spruitjes met knoflook uit de oven gemaakt. Het smaakte mega goed en dat is ook niet verwonderlijk want bijna 2000 lezers van de New York Times gaven dit gerecht 5 sterren.

Het is poepsimpel om te maken. Als je meer spruitjes hebt kun je natuurlijk ook alles aanbakken op het vuur en dan een paar ovenplaten volkippen met spruitjes 🙂

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjes met knoflook uit de oven

Gang: Bijgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • 5 teentjes knoflook gepeld en geplet
  • zout en peper
  • 1 el balsamico azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de onderkant van de spruitjes en snijd ze van de top naar de onderkant over de helft. Verhit de olie in een grote - liefst gietijzeren pan - en leg dan de spruitjes met de platte kant naar beneden in de olie. Leg de knoflook erbij en bestrooi met zout en peper.
  • Laat de spruitjes bakken totdat de onderkant begint te bruinen en zet de pan dan in de oven. Laat de spruitjes zo'n 10-20 minuten garen maar schep ze om de vijf munten een keer om.
  • Als de spruitjes gaar zijn (proeven) doe er dan wat balsamico azijn bij en schep alles nog es om.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept