Raita met spinazie, verfrissend en gezond

by Jan Scherders

Raita met spinazie – Palak Raita – verfrissend en gezond. Hier een raita recept met geroerbakt spinazie en eentje met gekookte spinazie.

Raita’s zijn opgeklopte yoghurt waar je wat groenten en specerijen doorheen roert. Raita’s worden als een soort bijgerecht bij Indiase maaltijden gegeten. Hier een Palak Raita recept van de onvolprezen site vegrecipesofindia.com. Ik heb deze raita onlangs bij Lamskorma pilaf gemaakt, heerlijk 🙂

Spinazieraita - Palak Raita

vegrecipesofindia.com
Porties: 1 -2
Auteur: vegrecipesofindia.com

Ingrediënten

  • 1 cup spinazie fijngehakt
  • 1/2 tl gember
  • 1/4 tl Aiwan zaden
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl rood chili poeder
  • 1/4 tl gemalen koriander
  • 1 snufje garam masala
  • 1 snufje kurkuma
  • 1/4 tl gemalen venkel optioneel
  • wart vers gemalen zwarte peper
  • 4-5 muntblaadjes
  • 2-3 tl olie
  • 1 cup yoghurt opgeklopt
  • wat zout gewoon zout of black salt

Instructies

  • Klop de yoghurt en zet opzij
  • Verhit de olie en bak de Taiwan zaden een paar seconden. Doe er dan de gember bij en bak die ook een paar seconden. Dan kan de spinazie en alle specerijen erbij, en ook wat zout. Roerbak totdat de spinazie geen water meer afscheidt. Doe dan de munt erbij en bak nog een minuutje.
  • Roer de spinazie door de yoghurt en en zet een paar uur in de koelkast

Notities

Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoeveel je per persoon maakt, maar ik vind het zelf altijd wel lekker om zo'n bakje van 250 cc leeg te lepelen. Dus als je voor vier personen raita maakt zou je dan een liter raita moeten maken.

En hier een laatste recept. In dit recept wordt de spinazie eerst gekookt en dan aan de yoghurt toegevoegd

Spinazieraita

Auteur: Camellia Panjabi

Ingrediënten

  • 15 spinazie bladeren
  • 2 dl yoghurt magere of volle yoghurt
  • zout en peper
  • snufje gemalen komijn
  • 12-15 pitloze rozijnen of 3 fijngesneden dadels
  • snufje paprikapoeder

Instructies

  • Snijd de spinazie in smalle reepjes. Kook de spinazie daarna in 2 dl water met wat zout. Laat daarna goed uitlekken.
  • Klop de yoghurt los en meng er het zout, peper en komijn doorheen. Doe de spinazie en eventueel de rozijnen of dadels erbij. Doe in een kom en strooi er wat paprikapoeder overheen

 

2 comments
0

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Mevrouw w. van der giessen 30 september 2018 - 10:33

lijkt mij lekker maar hoelang moet de spinazie koken? niet lang denk ik? bedankt alvast voor uw reactie

Reply
janscherders 30 september 2018 - 13:53

Een minuut of vijf. Maar ik zal ook nog een paar recepten toevoegen waarbij de spinazie wordt geroerbakt. Palak Raita oftewel Spinazieraita is gezond en lekker en vrijwel met ieder Indiase maaltijd te combineren. Ik wilde het binnenkort gaan maken in combinatie met Lamspilaf (zie mijn site).

Reply

Leave a Comment