Spaghetti met garnalen, paprika’s en tomaten

by Jan Scherders

Spaghetti met garnalen, paprika’s en tomaten is smaakvol  en staat binnen een half uur op tafel. Snel en simpel.

Tsja, er valt verder niet veel meer van te zeggen. Ik heb graag wat van deze recepten voor als ik geen tijd of zin heb om uitgebreid te koken. Enige is dat het handig is de avond van tevoren wat garnalen uit de vriezer te halen, maar hoeft niet persé. Ik heb het trouwens met een blikjes kerstomaatjes gemaakt, dat vond ik zalig.

Spaghetti met garnalen, paprika's en tomaten

Spaghetti met garnalen, paprika's en tomaten is smaakvol  en staat binnen een half uur op tafel. Snel en simpel.

Ingrediënten

  • 1 pond linguine of spaghetti
  • 750 gram middelgrote garnalen (gepeld)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gehakte knoflook
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • zout en peper
  • snufje chilipeper vlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 el basilicum blaadjes gescheurd

Instructies

  • Verhit een eetlepel olijfolie en bak daarin kort de paprika's en de knoflook. De knoflook moet niet bruin worden. Giet er dan de tomaten bij, zout en peper en wat oregano en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag
  • Kook ondertussen de linguine en giet die af
  • Bak de garnalen in wat olijfolie, strooi er wat chilipeper vlokken en wat zout overheen en zo gauw ze roze zijn kunnen ze bij de saus
  • Doe ook de pasta door de saus. Roer alles een keer door, wat basilicumblaadjes erbij en klaar is kees
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment