Sambal Goreng Groenten

by Jan Scherders

Sambal Goreng Groenten is een handig recept om van een zak (Indonesische) wokgroenten een lekker Indonesisch groentengerecht te maken.

Je koopt zo’n zak Indonesische wokgroenten bij de supermarkt, beetje kruiden erbij en je hebt Sambal Goreng Groenten. Bij de meeste Indonesische gerechten kun je moeilijk aangeven voor hoeveel personen, want wat eet je er verder nog allemaal bij?

Sambal Goreng Groenten

Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 2 -4
Auteur: Indische gerechten.com

Ingrediënten

  • 400 gr. Oosterse roerbakgroenten voorgesneden of o.a. wortelen, bloemkool, boontjes, doperwten, andijvie, prei, selderij, champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 theel. sambal oelek + 1 theel. trassi OF 2-3 tl sambal trassi
  • 1 tl laos
  • 1 stengel sereh gekneusd en geknoopt OF 1/2 tl sereh
  • 1/2 theel. ketoembar
  • 2 el. olie
  • 1/4 blokje santen + 250 ml water
  • peper
  • zout

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan of wadjan en fruit de ui met de knoflook, de sambal, de trassi, de laos, de ketoembar en de limoenrasp al omscheppend 2 minuten. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3 minuten al omscheppend.
  • Voeg de santen, 250 ml water, peper en zout naar smaak toe en stoof de groenten in nog ca. 3 minuten beetgaar.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment