Sambal Goreng Boontjes

by Jan Scherders
Sambal Goreng Boontjes met Rendang

Sambal Goreng Boontjes maak je door sperziebonen in een saus van kokos cream en uiteraard sambal te stoven. Recept van Lonny Gerungan.

Recept Lonny Gerungan voor Sambal Goreng Boontjes

Over dit recept van Lonny Gerungan ben ik erg tevreden. Zelf vind ik dit soort gerechten het makkelijkst te maken in een gietijzeren wadjan of een gewone gietijzeren pan. Je maakt het door eerst een boemboe van oa ui, knoflook, laos en sereh aan te fruiten en dan de doe je de boontjes, kokos cream en salam blad erbij en laat het even stoven. Op bovenstaande foto had ik het samen met witte rijst en Rendang Daging gecombineerd.

Sambal Goreng Boontjes met Rendang
Recept afdrukken
No ratings yet

Sambal Goreng Boontjes

Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 4
Auteur: Lonny Gerungan

Ingrediënten

  • 2-3 el olie
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 middelgrote ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stengel sereh OF 1/2 tl serehpoeder
  • 2 tl sambal oelek + 2 tl trasi bakar OF 2 tl sambal trasi
  • Stukje laos van 2 cm OF 1 theelepel laos
  • 1 salamblad
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 dl kokos cream
  • zout, peper en nootmuskaat

Instructies

  • Was de sperziebonen en breek ze doormidden. Pel de ui, knoflook, laos en snijd ze fijn. Kneus de stengel citroengras en leg er een knoop in
  • Verhit de wok op hoog vuur en doe er de olie in. Draai dan het vuur iets lager en fruit de ui en knoflook in vijf minuten, voeg dan de laos, sereh en sambal/trasi toe en fruit nog vijf minuten
  • Bak de tomatenpuree met de boemboe mee, voeg de sperziebonen, salamblad, kokos cream en zout naar smaak toe en laat de boontjes in circa 10 minuten gaar stoven

Notities

Lonny gebruikt Santen Asli, volgens mij is dat zo ongeveer hetzelfde als kokos cream 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept