Salade van rauwe andijvie met gerookte kip

by Jan Scherders

Salade van rauwe andijvie met gerookte kip, en…. ook prosciutto ham, Gruyere kaas, Parmezaanse kaas, sun-dried tomaten en champignons. Prima maaltijdsalade.

Recept uit The Silver Palate

Volgens de dames, die het beroemde kookboek The Silver Palate schreven, een ideaal gerecht om in de lente als een hors d’oeuvre te eten maar kan ook als een hoofdgerecht. De porties zijn voor een hoofdgerecht. Maak de salade en serveer die met rauwe andijvie.

Salade van kip en andijvie

Porties: 6 -8
Auteur: Silver Palate

Ingrediënten

  • 2 gerookte kipfilets 4 halve, julienne gesneden
  • 250 gram prosciutto ham ook julienne gesneden
  • 150 gram Gruyere kaas ook julienne gesneden
  • 8 sun-dried tomaten uit een potje, afgegoten en julienne gesneden
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 6 lente-uitjes witte en groene delen, in ringetjes of julienne
  • eigeel van 2 eieren
  • 1/3 cup geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 el citroensap
  • 3 el gehakte basilicum
  • 2 tl grove Dijon mosterd
  • 1 cup plantaardige olie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de kip, prosciutto, Gruyere, tomaten, lente-uitjes, champignons in een grote kom. Meng er twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels citroensap doorheen
  • Doe de Parmezaanse kaas, eigeel, basilicum, mosterd, en drie eetlepels citroensap in een keukenmachine en laat die 30 seconden draaien.Terwijl de keukenmachine draait giet je door de hals van de keukenmachine in een dunne stroom 1/2 cup olijfolie in en dan ook de plantaardige olie om er een dikke mayonaise van te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de mayonaise aan de salade toe en meng alles goed door mekaar
  • Serveer met andijvie.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment