Runderstoofpot van ossenstaart

by Jan Scherders

Deze heerlijke runderstoofpot van ossenstaart van Jamie Oliver kun je combineren met pasta en aardappelpuree. En je kunt er zelfs een soep van maken.

Ik ben de laatste tijd helemaal fan van ossenstaart. Je kunt er heerlijke bouillon en soep van maken, en de meest smaakvolle runderstoofpotten. Dus ik struin het internet regelmatig af en kwam dit recept van Jamie Oliver tegen. Bijgaand zijn recept.

Als je wilt zien hoe Jamie het zelf maakt kijk dan even naar dit filmpje.

Runderstoof van ossenstaart

Deze heerlijke runderstoofpot van ossenstaart van Jamie Oliver kun je combineren met pasta en aardappelpuree. En je kunt er zelfs een soep van maken.
Porties: 8

Ingrediënten

  • 2 1/2 kilo ossenstaart in stukkenolijfolie
  • olijfolie
  • 2 preien
  • 2 stelen bleekselderij
  • 4 middelgrote wortels
  • paar twijgjes verse tijm
  • paar twijgjes verse rozemarijn
  • 4 (verse) laurierbladeren
  • 4 kruidnagels
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 2 blikken pruimtomaten in stukjes gesneden
  • 275 ml porter (Engels bier) of rode wijn
  • 1 liter runderbouillon (of water)
  • paar flinke scheuten Worcestershire sauce

Instructies

  • Verwarm de oven op 220 gradenNeem een ovenschaal en leg daarop de stukken ossenstaart. Besprenkel die met de olie en schep om zodat de stukken ossenstaart allemaal "in de olie" zitten. Zet de ovenschaal dan 20 minuten in de oven om de ossenstaart te laten bruinen.
  • Ondertussen snijd je de groenten. Wortel, bleekselderij en prei eerst over de lengte en dan in stukken van 2 cm (ze zitten lang in de oven dadelijk). Voeg een een eetlepel olijfolie toe aan een ovenbestendige pan en zet op het vuur. Voeg ook de rozemarijn en tijm (beiden grof gehakt) toe aan de groenten en bak de groenten ca. 20 minuten op matig vuur.
  • Haal de ossenstaart na 20 minuten uit de oven en zet de oven op 170 graden.Voeg nu kruidnagel, bloem door de groenten en voeg dan de tomaten, het bier (of de wijn) en de stukken ossenstaart toe. Giet er runderbouillon of water bij zodat alles onderstaat.Breng aan de kook en zet de pan dan in de oven voor een uur of vijf. Op het eind moet het vlees zo gaar zijn dat het letterlijk van het bot afvalt.Haal de pan dan uit de oven en laat een minuut of 10 afkoelen.
  • Haal het vlees van de botten en doe dat terug in de pan. De botten kunnen weggegooid wordenProef en breng op smaak en voeg een paar scheuten Worchestershire sauce toe

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment