Romige courgettesoep in Italiaanse stijl

by Jan Scherders
Romige courgettesoep in Italiaanse stijl

Deze romige courgettesoep krijgt door de verse basilicum en Parmezaanse kaas een Italiaans tintje. Voor heel weinig geld heb je een prachtige soep.

Deze courgettesoep is snel en makkelijk

Deze soep is al tijdenlang één van mijn favoriete soepen. Kost weinig, kost ook weinig moeite en is in mijn mond verrukkelijk. Vorige week had je bij AH twee van die grote courgettes voor een euro, dan wat kruiden, bouillon en kaas erbij en je hebt een heerlijk bordje soep voor vier personen.

Deze soep is geen lichte soep en werkt denk ik het beste als voorgerecht bij een licht hoofdgerecht (bijvoorbeeld Garnalen in knoflookboter saus, en dan met stokbrood), of met een broodje voor de lunch.

Courgettesoep met een leuke look and feel

Deze soep komt uit de Saturday Kitchen serie van de BBC. Toen ik dat plaatje zag was ik meteen verkocht 🙂 Op de foto van de BBC is de soep wat groener, dat komt denk ik omdat ze de courgettes niet geschild hadden, heb ik deze keer wel gedaan (eigenlijk recept niet goed gelezen ..).

Je snijdt dus een stuk of drie courgettes in blokjes en die gaan samen met wat knoflook en een handje verse basilicum de pan in. Even aanfruiten, bouillon erbij en dan een minuut of tien zachtjes laten koken. Dan schep je een kwart van de blokjes uit de pan en de rest pureer je.

Dan gehakte peterselie, flink wat Parmezaanse kaas en wat slagroom erbij, en de opzij gezette courgetteblokjes weer terug. Even doorwarmen en klaar. Doordat een gedeelte van de soep wordt gepureerd en een ander deel niet krijgt de soep een leuke look and feel.

Romige courgettesoep in Italiaanse stijl
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige courgettesoep in Italiaanse stijl

Deze romige courgettesoep krijgt door de verse basilicum en Parmezaanse kaas een Italiaans tintje. Prachtige soep voor het weekend.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 el knoflook gehakt
  • handvol basilicum blaadjes gehakt
  • zout en versgemalen witte peper
  • 1 kilo courgettes (meestal 3 courgettes) in blokjes van 1 cm (COURGETTES NIET SCHILLEN)
  • 750 ml kippenbouillon of groentebouillon

Soep afmaken

  • 60 ml slagroom
  • handje platte peterselie gehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olie op in een soeppan of braadpan. Fruit nu knoflook, basilicum en courgette met wat zout een minuut of tien op laag vuur. Als de courgettes zacht zijn en wat gebruind aan de randen dan is het goed.
  • Strooi naar smaak wat witte peper erover. Giet dan de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat dan de soep een kleine 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Zonder deksel.
  • Schep nu een kwart van de courgette blokjes uit de pan en bewaar die even in een kom. Pureer de soep nu met een staafmixer of blender. Doe dan de courgette blokjes weer terug in de pan en voeg ook de room, peterselie en de Parmezaanse kaas toe. Roer de soep goed door en laat nog even doorwarmen, Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met zout en zwarte peper.
  • Zet Parmezaanse kaas op tafel voor zelfbediening en geef iedereen een bord soep.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept